Tom Tits i Södertälje

Tom Tits Experiment i Södertälje är ett mycket populärt vetenskapsmuseum som lockar tusentals besökare som är intresserade av naturvetenskap.

Med fokus på biologi, fysik, matematik och teknik skulle man kunna tro att detta museum lockar en något äldre publik till Södertälje men så är verkligen inte fallet. Tom Tits har som mission att väcka ett intresse för naturvetenskap och med hundratals olika experiment kan barn i alla åldrar lära sig mer om exempelvis fysik på ett roligt och interaktivt sätt. Just den lekfulla och interaktiva attityden till vetenskap har gjort att Tom Tits har blivit väldigt populärt för just barn.

Tom Tits i Södertälje

Ta sig till Tom Tits

Tom Tits ligger på Storgatan 33 i Södertälje och det är mycket väl skyltat hit. Om du skulle tappa bort dig kan du med största sannolikhet få hjälp av första bästa person då de flesta i Södertälje vet var museet ligger.

Bil

Kommer du med bil till Södertälje kommer du se bruna skyltar märkta Tom Tits Experiment vid samtliga motorvägsavfarter. När du kommer fram kommer du märka att det finns gott om parkering.

Pendeltåg och buss

Pendeltåget stannar vid Södertälje Central och härifrån kan du promenera till Tom Tits på cirka 10 minuter. Från Liljeholmen T-banestation kan du också ta buss 748 och 749 till Södertälje Centrum.

Priser och öppettider

Pris: 189 kr
Barn. (3-14 år) 149 kr
Barn: (0-2 år) Fri entré

Månd.-onsd: 10.00-17.00
Torsd: 10.00-19.00
Fred: 10.00-17.00
Lörd-sönd: 10.00-18.00

Hotell och boendepaket i Södertälje

Flera av hotellen i Södertälje har samarbeten med Tom Tits där ett besök till museet ingår i hotellets pris. Quality Hotel Park är ett av de hotell som ligger inom promenadavstånd till Tom Tits som erbjuder förmånliga boendepaket.