Picassomuseet i Barcelona

Om du besöker Barcelona finns det massor av sevärdheter, bra restauranger och en fantastiskt strand. Det finns självfallet flera bra museum men om du bara kan välja ett bör du besöka Picassomuseet.

Pablo Picasso föddes 1881 i Málaga med bedrev sina studier i Barcelona och det var också här han skapade många av sina första verk och även lade grunden för vad som kom att kallas för kubismen.

Många av Picassos första verk finns på museet i Barcelona som är det museum som har den i särklass största samlingen av konstnären verk. Detta, tillsammans med den fantastiska byggnaden, gör att Picassomuseet är ett av Barcelonas främsta turistmål.

Om du inte har möjligheten att komma hit kan du få en bra överblick av museet i videon nedan.

Hitta till Picassomuseet i Barcelona

Picassomuseet ligger på adressen Montcada 15-23 i stadsdelen Born. Det närmsta tunnelbanestationerna är Arc de Triomf Station (Röd linje), Liceu Station (Grön linje) och Jaume I Station (Gul linje). Museet är öppet tisdag till söndag. Observera att det är stängt på måndagar.

Övriga tips för Barcelona

Hotellbarcelona.nu hittar du ett bra urval av hotell som går att boka online. Om du vill bo på ett hotell i närheten av museet bör du börja med att titta på hotellen i stadsdelen Born.

Vill du ha fler tips på saker att se och göra i Barcelona rekommenderas bloggen Upptäck Barcelona.