One57 i New York

New Yorks skyline är världsberömd och även om städer som Dubai numera bygger fler skyskrapor så byggs det fortfarande spektakulära byggnader i New York.

one57One57 är antagligen, tillsammans med Freedom Tower, den mest spektakulära skyskrapan som byggts i New York på 2000-talet.

Byggnaden, som färdigställs under 2014, är med sina 306 meter för närvarande New Yorks högsta bostadshus. Utöver att vara stadens högsta bostadshus är det också ett av det absolut mest exklusiva.

Med sitt läge på 57e gatan har de boende en fantastisk utsikt över Central Park. Det är dock inte bara utsikten som gör One57 till ett så exklusivt hus. Alla lägenheter är inredda med de absolut mest exklusiva materialen och byggnaden håller flera rekord för de dyraste lägenheterna som sålts i New York.

De höga priserna har gjort att One57 även kallas för ”Billionaire Building”.

Utöver de 92 lägenheterna som finns i One57 finns det även ett hotell, Park Hyat. Hotellet Park Hyat har 210 rum som självfallet är extremt dyrt och exklusivt. Så om du letar efter ett hotell i New York och vill bo på en av de absolut finaste adresserna kan detta vara ett alternativ.

Mer info

På One57s officiella hemsida hittar du mer information och bilder. Om du besöker New York kan det också vara värt att gå förbi och se huset ”live”.