Hong Kong Heritage Museum

Hong Kong Heritage Museum är Hong Kongs största museum och fokuserar på Hong Kongs kultur och historia. 

Detta extremt populära museum öppnade faktiskt så sent som 2000 och är uppdelat i tolv olika gallerier. Även om Hong Kong har en rik historia är det framför allt en utställning inom populärkultur som blivit en av de absolut mest välbesökta och det är Bruce Lee: Kung Fu‧Art‧Life.

Hong Kong Heritage Museum

Hong Kong Heritage Museum är stadens största museum

Bruce Lee: Kung Fu‧Art‧Life

Bruce Lee växte upp i Hong Kong och även om han blev känd över hela världen var hans stjärnglans alltid störst i Hong Kong. Utställningen på Hong Kong Heritage Museum fokuserar främst på Bruce Lee som sin tids kulturfenomen och här finner du mängder av olika föremål från hans filmer och privatliv som skänkts från både företag och privatpersoner.

Öppettider & priser

För mer information om Hong Kong Heritage Museums öppettider och entréavgifter hänvisar vi till deras hemsida. Där finner du också en vägbeskrivningen samt mer information om aktuella utställningar.

Mer information om Hong Kong

Hong Kong är en extremt fascinerande stad som lockar besökare från hela världen. Få städer är så tätt bebodda och mängden människor på så lite yta har gjort att staden har en helt unik puls som enbart kan jämföras med New Yorks.

Är du sugen på mer information om Hong Kong rekommenderar vi http://hotellhongkong.com/. Där finner mängder av tips på saker att upptäcka under ett besök till Hong Kong. Söker du efter ett lämpligt hotell finner du också ett urval av bra hotell i olika områden av Hong Kong.