Guinness Storehouse i Dublin

Dublin är en mycket trevlig stad som genomgått en stor förvandling under 2000-talets starka tillväxt på Irland. Något som dock inte har ändrats i Dublin är förkärleken till att gå till puben. Väl på puben är det framför allt en dryck som ligger irländarna lite extra nära hjärtat och det är Guinness.

Guinness är en så kallad stout och har tillverkats i Dublin i över 200 år. Dess popularitet har gjort att bryggeriet Guinness Storehouse idag är en av Dublins absolut mest välbesökta turistattraktioner. Guinness Storehouse är inte ett museum i ordets rätta mening men här arrangeras det dagligen guidade turer och oavsett om du gillar drycken eller inte är det definitivt värt ett besök. Utöver att du får en inblick i dryckens historia och tillverkning kan du självfallet njuta av en Guinness i baren samtidigt som du har en fantastisk utsikt över Dublin.

Guinness Storehouse i Dublin

Guinness Storehouse ligger i centrala Dublin och bor du på ett hotell i de centrala delarna av staden har du promenadavstånd. För aktuella öppettider och priser rekommenderas Guinness Storehouse hemsida.

Hotell och andra aktiviteter i Dublin

Om du planerar ett besök till Dublin och letar efter ett hotell eller boende finner du flera tips på http://hotelldublin.se/. Hotellen i Dublin är relativt billiga om du jämför med andra storstäder men det kan vara något lägre standard än vad vi svenskar är vana vid. Glöm därför inte att kolla recensioner av hotellet du planerar att boka innan du gör din reservation.

Letar du efter flera tips på aktiviteter i Dublin hittar du förslag här.