Arsenalen i Strängnäs

Även om det svenska försvaret idag har genomgått en rejäl nedskärning behöver vi inte gå långt tillbaka i tiden för att minnas allmän värnplikt, mönstring etc. Om du själv gjorde lumpen har du säkert också flera minnen som då och då kommer upp i diskussioner.

Oavsett om du gjort lumpen eller inte kan det vara intressant att besöka Arsenalen strax utanför Strängnäs. Här finns nämligen Skandinaviens största museum för militärfordon. Utställningen visar olika fordon och dess utveckling från början av 1900-talet fram till dags datum och det är en på många sätt häpnadsväckande utveckling.

arsenalen

Museet har även en stående utställning av tennfigurer samt flera tillfälliga utställningar.

Ta sig hit

Arsenalen ligger strax utanför Strängnäs längs med E20 och du tar dig enklast hit med bil. Det går också att ta tåget till Strängnäs eller Eskilstuna för att sedan ta sig vidare med buss. Om du planerar att stanna kvar i Strängnäs hittar du ett urval av hotell och pensionat på http://www.xn--hotellstrngns-jfbd.se/.

Öppettider och entré

Arsenalen har följande öppettider och priser för entré:

Onsdag – Söndag: 11:00 -16:00
Torsdag: 11:00 – 20:00

Vuxna: 80 kr
Ungdomar (12-18 år): 40 kr
Barn under 11 år har fri entré i vuxens sällskap

Vissa avvikelser i öppettider kan förekomma under exempelvis helger så kolla gärna på Arsenalens hemsida innan ditt besök. Där hittar du även information om tillfälliga utställningar.